Een dag met inspirerende werkvormen.

De ochtend beginnen wij met mindfulness-oefeningen.

Mindfullnes is een vorm van meditatie waarin iemand bewust kan worden van de fysieke en geestelijke sensaties en situaties van het moment: bewuste aandacht.

Zo kunnen wij een levenshouding oefenen die zich kenmerkt door acceptatie van onvermijdelijke negatieve en positieve ervaringen: aanvaarding.

Door mindfulness te beoefenen wordt het mogelijk de werkelijkheid te aanvaarden en bewust aandacht te geven aan jezelf en alles om je heen. Leven in het moment. Hierdoor is het mogelijk innerlijke kalmte en rust te bereiken.

Mindful

 

In de middag vertrekken wij voor een landschapsmeditatie.

Lopend door de natuur ben je in een omgeving die alleen jij ziet en hoort, een ander ervaart dezelfde omgeving misschien wel heel anders. Onze aandacht gaat uit naar datgene wat bij ons past. Landschapsmeditatie kan helpen om hier bewuster van te worden, antwoord te geven op de vraag: waarom is juist dit voor mij belangrijk. Het kan helpen om je aandacht en gevoel te verbreden naar belevingen die je anders niet hebt. Je kunt meer gaan zien en horen. Je kunt je bewust worden van gevoelens die je liever niet hebt of juist wel, van remmingen die je graag vermijdt, van fantasieën die je graag vaker wilt hebben of juist niet, van onbewuste geboden en verboden.

Landschapsmeditatie kan gewoontepatronen doorbreken waarin je gevangen kunt zitten, waardoor ruimte ontstaat voor nieuwe ervaringen. Belangrijk hierbij is de grondhouding dat het niet gaat over: ik en de natuur, maar: de natuur ben ik! Zodat wij zo veel als wenselijk onze rol van passieve toeschouwer verleggen naar actieve bondgenoot.

Landschao

 

Datum:  nader te bepalen.

Tijd: 10.00 uur tot ongeveer 15.30 uur.

Plaats: Om 10.00 uur verzamelen in mijn praktijk aan de Torenstraat 57 in Wildervank.
De koffie en thee staan daar klaar.

Na het ochtendprogramma kunt u eventueel de, zelf meegebrachte, lunch gebruiken.

Hierna vertrekken wij naar de omgeving van Eext voor de landschapsmeditatie.

Kosten: € 20,00 incl. koffie/thee.
(Bij aanvang te voldoen)

 

Opgave vooraf is noodzakelijk vanwege het aantal deelnemers.